Zonnebrillen

Zonnebrillen

Dat Uv-straling schadelijk is voor de huid, weten de meeste mensen wel. Dat hetzelfde geldt voor ogen is helaas nauwelijks bekend. De schade merk je ook niet meteen, maar op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed blijven zien of slechtziend worden. Zonder goede bescherming, ook in de schaduw, kan Uv-straling namelijk permanente schade aan de ogen veroorzaken.

Blootstelling aan overmatige Uv-straling verhoogt het risico op staar (cataract) en recent onderzoek noemt ook leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). Deze netvliesaandoening is in Nederland de grootste oorzaak van blijvende achteruitgang van het zicht.

Voor de vorming van deze oogziektes geldt, net als voor huidkanker, dat het effect optreedt na opeenstapeling van schade over een lange periode. Een goede zonnebril is dan ook essentieel.

Het is geen noodzaak, maar afhankelijk van het gebruik kan het fijn zijn om de glazen gepolariseerd te hebben. Zodat  hinderlijke schitteringen geneutraliseerd worden.

Wij hebben geweldige brillenmerken : Odette Lunettes, Einstoffen, Gigi Studios, Liu Jo, Etnia Barcelona, Visionario, Penn and Ink, Colibris, Gotti Eyewear en de speciale unbreakable Gloryfy sportbrillen. Al deze merken voldoen aan de beschermingseisen.

Ook leuk om te weten: de glazen kunnen op sterkte. Met de Essilor (de maker van Varilux) glazen. Degradé (overlopend van donker naar licht), meekleurend, spiegelglazen of volledig naar het origineel van de zonnebril die is uitgekozen.

OogcontactbijGerard-Zonnebrillen

Neem contact op of kom langs!

Neem contact op met Oogcontact bij Gerard voor meer informatie of het maken van een afspraak.
Uiteraard bent u ook zonder afspraak van harte welkom in onze winkel om de revolutie in kijkprecisie zelf te ervaren.