Contactlenzen

Contactlenzen

Er zijn veel verschillende soorten contactlenzen. Je kunt onderscheid maken in de draagduur, het materiaal en in het type afwijking wat de contactlens moet corrigeren: sferische lenzen (1 sterkte) en multifocale lenzen (2 sterktes). Wanneer je moeite hebt met zowel veraf zien, als dichtbij lezen dan is de multifocale contactlens een uitstekende oplossing.

Daarnaast kan het ook nodig zijn om een cilindercorrectie te verwerken in de lens. Dan krijg je een torische variant. 

Daarnaast zijn er zachte en harde contactlenzen te verkrijgen. De vormvastheid van harde lenzen heeft als voordeel dat je er met gemak 1 tot 2 jaar mee kunt doen. Deze lenzen worden op maat gemaakt, maar kunnen als minder comfortabel worden ervaren en hebben over het algemeen een langere gewenningsperiode nodig.

De zachte lenzen zijn in maand, twee wekelijks en in dag te verkrijgen. De populariteit van de daglenzen neemt enorm toe: iedere dag een nieuwe, schone contactlens. De kans op infecties is daardoor kleiner. Daglenzen zijn verkrijgbaar in vele sterktes (ook hogere sterktes), met cilinder en multifocaal. De voordelen van daglenzen:

  • Elke dag brandschone contactlenzen in
  • Veel minder kans op infecties en geïrriteerde ogen
  • Nooit meer reinigen en geen contactlenzendoosje nodig
  • Geen lenzenvloeistof nodig
  • Makkelijk af te wisselen met een bril
  • Lens kwijt? Altijd een reserve bij de hand

Na een oogmeting en topografisch onderzoek wordt gekeken welke lens het meest geschikt is voor het oog. We kunnen van alle leveranciers de lenzen leveren. Na een proefperiode volgt een controle en nemen we door of de contactlenzen het gewenste comfort geven. 

OogcontactbijGerard-Contactlenzen

Neem contact op of kom langs!

Neem contact op met Oogcontact bij Gerard voor meer informatie of het maken van een afspraak.
Uiteraard bent u ook zonder afspraak van harte welkom in onze winkel om de revolutie in kijkprecisie zelf te ervaren.