Brillen

Brillen & Glazen

 Monturen

Monturen zijn er in veel vormen, kleuren en maten. Het mooiste montuur valt het minst op. Deze past bij uw gezicht. Gekeken wordt of het model goed bij uw gezichtsvorm en vorm van uw wenkbrauwen staat. Kiest u voor een montuur van acetaat of kunststof, dan zal de neusmaat direct goed moeten zijn. Met een montuur van titanium, stainless steel of hout en voorzien van neuspads kan deze beter aangepast worden qua neusmaat.

We hebben een aantal prachtige merken o.a. : Etnia Barcelona, Gigi Studio's , Gotti, Einstoffen, Odette Lunettes, Penn and Ink, Bloomdale, Baruch, Calvin Klein, Liu Jo, Caroline Abram, Colibris en Gloryfy sportbrillen.

Kijk gerust rond in de winkel en pas de monturen die u aanstaan. Voor een uitgebreide oogmeting maken we graag een afspraak

Glazen

Het is belangrijk om regelmatig een oogonderzoek te laten uitvoeren; het is aan te raden om elke twee jaar een opticien te bezoeken. Oogonderzoek zorgt ervoor dat u de juiste brillenglazen draagt en kan ook andere gezondheidsproblemen zoals staar en glaucoom aan het licht brengen. Standaard meten wij uw oogdruk om deze reden.

Enkelvoudige glazen:

 Door het gebruik van computers, laptops, tablets en smartphones vraagt de dagelijkse kijkbehoefte steeds meer van onze ogen. Standaard enkelvoudige brillenglazen sluiten niet meer aan op onze digitale levensstijl. Bij Oogcontact b j Gerard  is het Eyezen glas van Essilor  de nieuwe standaard.  Meten wij in honderdsten en voorzien van een bescherming tegen schadelijk UV- en blauwviolet licht.

Oogmeting:

  • Sferische waarde: dit geeft de sterkte van het brillenglas aan. Een min-sterkte voor bijziendheid en een plussterkte voor verziendheid.
  • Cilinder : als de bolling van het hoornvlies niet regelmatig is, maar in één richting vlakker is dan in de andere, is er sprake van astigmatisme. Astigmatisme wordt gecorrigeerd met een cilindrisch brillenglas.
  • Axis (as) richting: de as-richting van het astigmatisme (cilinderstand in graden). Dit heeft ook invloed op uw zicht. De brillenglazen moeten in de juiste as-richting in het montuur gemonteerd worden.
  • Additie: vanaf ongeveer de 40e levensjaar krijgt ieder mens moeite met het zien op de korte afstand. Er is dan een ‘additie’ nodig, een additionele correctie die u helpt om beter te zien van dichtbij. Deze wordt aangegeven bij ''ADD''. Naarmate men ouder wordt zal er steeds meer additie nodig zijn.
  • Prisma: sommige mensen hebben last van een onbalans tussen de ogen wat kan leiden tot dubbel zicht, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Deze onbalans wordt gecorrigeerd met een prisma. Slechts een klein percentage van de brilvoorschriften bevat een prisma. 

Multifocale glazen

Met onze Varilux multifocale brillenglazen heeft u een comfortabel en helder zicht waardoor u dichtbij, veraf en alle afstanden daar tussenin scherp ziet. Essilor vond de eerste multifocale brillenglazen uit in 1959. Daarna ontwikkelden zij innoverende technologieën om u te verzekeren van maximaal kijkcomfort en zichtvoordelen, passend in uw levensstijl. In een gesprek leggen wij graag aan u uit wat de voordelen van multifocale brillenglazen zijn en wat u hiervan mag en kan verwachten.

Computer- of beeldschermbrillen

Laptops, tablets, telefoons en tv's zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven. Voor sociale contacten, werk, spelletjes, ontspanning en het zien van de wereld. Het frequente gebruik van elektronische apparaten vergt echter veel inspanning van onze ogen. De tekens op de verschillende schermen zijn moeilijker te lezen door de grootte en de soms korrelige weergave. Daarnaast kunnen beeldschermen schadelijk blauwviolet licht uitstralen. Eyezen van Essilor levert de mooiste oplossing hiervoor. Ga ook eventueel in gesprek met uw werkgever. Veelal wordt voor een goede beeldschermbril een vergoeding gegeven.

 

Brillen

Neem contact op of kom langs!

Neem contact op met Oogcontact bij Gerard voor meer informatie of het maken van een afspraak.
Uiteraard bent u ook zonder afspraak van harte welkom in onze winkel om de revolutie in kijkprecisie zelf te ervaren.