Kinderbrillen

Kinderbrillen

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf kinderen een bril nodig heeft. Een goede bril is voor een kind van groot belang, hun leerprestaties kunnen hierdoor optimaal worden verbeterd. 

Een oogmeting bij kinderen heeft extra aandacht nodig.. Het is belangrijk dat uw kind een positief gevoel krijgt bij het dragen van een bril. Een bril moet ‘cool zijn’ in de ogen van het kind, maar voor de ouder is het belangrijk dat de bril ook op technisch gebied resultaten opbrengt.

Myopie control

Myopie is een afwijking aan het oog waarbij de persoon voorwerpen ver weg niet scherp kan zien, maar echter wel voorwerpen nabij scherp kan zien. Vandaar ook de naam bijziendheid (dichtbij kunnen zien). Dit komt doordat de ooglens te sterk is voor de optische ooglengte. Overmatig gebruik van de ogen op korte afstand (computergebruik, veelvuldig kijken op de telefoon, lezen) blijkt steeds vaker tot bijziendheid te leiden.

Een bril of contactlenzen met een hoge sterkte, zijn niet altijd afdoende. Helaas zet de aandoening bij kinderen en jong volwassenen namelijk gewoon door. Indien u het idee heeft dat uw kind steeds minder goed in de verte ziet, wordt het echt tijd voor een goede oogmeting. Zeker ook in verband met schoolprestaties, waarbij zien op het bord van groot belang is.

Onze glasleverancier biedt speciale glazen aan die de groei van de kinderogen kunnen reduceren. Meer informatie is te vinden op : https://www.essilor.nl/brillenglazen/stellest

Waar moet een goede kinderbril aan voldoen?

Aan kinderbrillen worden andere eisen gesteld dan aan brillen voor volwassenen. Zo is het belangrijker dat de bril tegen een stootje tijdens het spelen kan en dat het een trendy model is.

Ieder kind heeft zijn eigen smaak en voorkeur. Sommigen willen graag een bril zoals hun favoriete zanger of zangeres en anderen willen liever een bril in een bepaalde kleur. Daarom hebben wij een ruime keuze.

Belangrijke tips bij het uitzoeken van een kinderbril:

  • Laat de glazen ontspiegelen. Hierdoor worden schitteringen verminderd. Bovendien ziet het er mooier uit.
  • Het montuur moet goed passen. De pasvorm is i.v.m. de beweeglijkheid van kinderen erg belangrijk.
  • Kies voor flexibele pootjes. Zo kan de bril meer klappen opvangen en staat hij minder snel scheef.

Natuurlijk kunnen wij ook advies geven over de nieuwe en misschien wel eerste bril voor uw kind. Loop dus gerust eens naar binnen.

OogcontactbijGerard-Kinderbrillen2

Neem contact op of kom langs!

Neem contact op met Oogcontact bij Gerard voor meer informatie of het maken van een afspraak.
Uiteraard bent u ook zonder afspraak van harte welkom in onze winkel om de revolutie in kijkprecisie zelf te ervaren.